خاطرات
روزهای نخست انقلاب با نام "جنبش ملی مجاهدین" دفاتر بسیاری در سراسر کشور مشغول جذب نیروهای جوان بود،که منجر به تاسیس سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با خط مشی نیمه مخفی و مسلحانه گشت. این سازمان با به هم پیوستن 7 گروه با سوابق مبارزات مسلحانه تشکیل گردید. گروههای توحیدی صف، موحدین، فلاح، منصورون، توحیدی بدر، فلق و امت واحده تشکیل شد.
افرادی مانند بهزاد نبوی، محسن رضایی، محمد سلامتی، محسن آرمین، محمد باقر ذوالقدر، مجتبی شاکری، محسن مخملباف، فیض الله عرب سرخی، مرتضی الویری، حسین فدایی، سید مصطفی تاجزاده، سعید حجاریان، حسن واعظی، و چندین تن دیگر رهبران این تشکیلات بودند.
اما این تشکل خیلی زود دچار اختلاف شد و بعد مدتی هم شکافت واین مجموعه به سه طیف چپ ومیانه وراست تقسیم شدند طیف چپ سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ماندند مانند بهزاد نبوی، تاجزاده و...،طیف میانه متشکل از ذوالقدر ومحسن رضایی ابتدا به سمت نظامی گری رفتند ولی بعد از مدتی به سیاست بازگشتند و طیف راست در راه حرکت سیاسی خود جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی را تشکیل دادند.
یکی ازاساتید علوم سیاسی دانشگاه تهران است که گفته بود:" هفته نامه «عصر ما» در تحلیلهای خود در آن زمان نوشت چپ بر دو نوع است؛ چپ سنتی، چپ مدرن و راست هم بر دو نوع است راست سنتی و راست مدرن و عصر ما خودش را مدافع چپ سنتی میدانست در حالی که چپ مدرن را جمعیت دفاع از ارزشها میدانست و راست مدرن را کارگزاران و راست سنتی را در مؤتلفه تعریف میکرد و میگفت حاضر نیست با هیچ یک از جریانات سیاسی موجود ائتلاف کند اما دو سال بعد با راست مدرن یعنی کارگزاران ائتلاف کرد و جالب آنکه کارگزاران میل به چپ نکردند و راست مدرن باقی ماند و این سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از جناح چپ بود که میل به راست کرد و این دلایل متعددی میتوانست داشته باشد از جمله این که در بعد خارجی اردوگاه سوسیالیسم شوروی فرو ریخته بود و تفکرات لیبرالیستی در دنیا رو آمده بود و فضای بعد از جنگ در ایران میل به باز شدن داشت و تفکرات چپ و سوسیالیستی نمیتوانست مشتری جمع کند و اقدامات شبه لیبرالی آقایهاشمی رفسنجانی هم فضا را برای اینکار فراهم کرده بود، علی الخصوص بازسازی لیبرالیسم توسط لایههای زیرین متجددین اسلامگرا در سالهای بعد از جنگ که بیشتر توسط دکتر سروش انجام میشد به تدریج نئولیبرالیسم را شکل داده و در میان تحصیل کردگان و دانشگاهیان مشتری پیدا کرد در نتیجه از سال 1376 به بعد نیروهای متجدد به جای تعامل با چپ با راست تعامل کردند فلذا شما اگر تحلیل محتوا بکنید نشریه عصرما را در فاصله سالهای هفتاد تا هفتاد و چهار و از سال هفتاد شش تا هشتاد تفاوت را کاملا حس میکنید."
هرچه قدر سازمان مجاهدین انقلاب در جبهه دوم خرداد تاثیر گذار شد جمعیت ایثارگران نتوانست در جریان اصولگرایی تاثیر گذار باشد اما راه روش سازمان مجاهدین را در امر سیاسی در پیش گرفت وان هم ایجاد تفرقه وزدن ساز مخالف برای رسیدن به هدف وپوست اندازیهای مداوم.
شروع کار سیاسی جمعیت ایثارگران مجلس هفتم بود شورای هماهنگی نیروهای انقلاب به ریاست ناطق نوری تشکیل شده بود وجمعیت ایثارگران مسئولیت شاخه اجتماعی شورا را برعهده داشت وشاید از همین جا بود جمله مقبولیت اجتماعی ندارید بر زبان مسئولان این جمعیت جاری شد تا هرکسی در هرجا بر علیه انها سخن بگوید به گفته انها از مقبولیت اجتماعی برخوردار نباشد.
با وجود کارشکنیهای بسیار جمعیت ایثارگران در انتخابات مجلس هفتم وسهم خواهیهای فراوان انها انتخابات مجلس با پیروزی اصولگرایان همراه شد اما سهم خواهی انها در کرسیهای مجلس هم وجد داشت، حداد عادل رییس مجلس، احمد توکلی ریسس مرکز پژوهشها و...در هر صورت اصولگرایان تلاش کردند با انها مدارا کنند و شورا به سمت انتخابات ریاست جمهوری حرکت نمود فدایی از طرف جمعیت به عضویت شورای مرکزی شورای هماهنگی نیروهای انقلاب در امد که قرار شد با تعیین مصداقها یک نفر را به عنوان کاندیدای اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری نهم برگزیند اما باز هم کارشکنی اغاز شد.
ابتدا جمعیت ایثارگران با شورا همراه بود اما به محض اینکه نتیجه دلخواه خود را نگرفت به طور ناگهانی در حالی که چند روز به انتخابات مجلس مانده بود از شورا جدا شد وکاندیدای اختصاصی معرفی نمود: محمد باقر قالیباف
یکی از اعضای شورای مرکزی این جمعیت در ان زمان خبر داد که شورای مرکزی اصلا موافق قالیباف و جدایی جمعیت از شورای هماهنگی نیروهای انقلاب نبودند اما فدایی ودارابی به تنهایی با نام ایثارگران این خواسته را پیش بردند وشاید اینگونه شد که برخی دیگر در کنگره و شورای مرکزی جمعیت شرکت نکردند.
در مورد هزینههای ملیاردی انتخابات برای جمعیت ایثارگران سخنهای فراوان رانده اند اما هرکس که ناظر پوسترهای تبلیغاتی محمد باقر قالیباف بوده میداند که هزینههای هیچ کاندیدای به اندازه او در این انتخابات هزینه نکرده باشد.
اما در این زمان اتفاق میمون دیگری برای جمعیت ایثارگران افتاده بود انهم حضور عزت الله ضرغامی عضو جمعیت ایثارگران رییس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران شد واینگونه دارابی دبیرکل جمعیت هم رخت حرکت به سوی سازمان را برتن نمود ورهسپار ان دیار شد وشاید این تحول در اینده انها تاثیر گزار بود.
اما عرصه انتخابات سپری شد جمعیت ایثارگران که در مرحله اول شکست خورده بود باز هم مثل همیشه سیاست دوگانگی برگزید عدهای به سمت احمدی نژاد رفتند که نماد انها توکلی بود که با دست رد دکتر در ان زمان مواجه شد وشاید یکی از دلایل مخالفت توکلی با همه سیاستهای دولت نهم را در این جا باید جستجو کرد ودر سوی دگر برخی به سمت اکبرهاشمی رفسنجانی رفتند وهاشمی مانند همیشه به روی انها اغوش گشود اما انتخابات به گونه ای دگر رغم خورد دکتر محمود احمدی نژاد پیروز انتخابات شد.
جمعیت ایثارگران در طول دوره دولت نهم تمامی تلاشهایش برای سهم خواهی به دیواری محکم برخورد نمود زیرا که دکتر اصولا باجی به گروهی نمیداد واینگونه شد که حداد و احمد توکلی به مخالفان اصلی دولت تبدیل شدند وحتی افرادی چون فرشیدی وطهماسبی که به احمد توکلی نزدیک بودند نیز از دولت خارج شدند واینگونه شد که سایت الف وابسته به احمد توکلی خبرهای ضد دولت با رپورتاژ بیشتری منتشر کند.
انتخابات مجلس هشتم اغاز شده بود گروه 5+6 تشکیل شد و جمعیت ایثارگران، طیف سنتی وحامیان دولت هرکدام دو نماینده درگروه قرار دادند اما بازهم بازی جمعیت اغاز شد«قالیباف در صورتی که نماینده ای در گروه 6 داشته باشد اتحاد میکند» یعنی سهم بیشتر برای جمعیت ایثارگران اما گروه نپزیرفت و انتخابات با سهم مساوی برای هرگروه برگزار شد و اصولگزایان به پیروزی رسیدند.
اما سهم خواهی پایانی نداشت ریاست مجلس هشتم مهم بود وحداد عدل گزینه انها برای ریاست چرا که باید امادگی او هم برای انتخابات ریاست جمهوری انجام میشد، اینگونه شد که نامههای حداد عادل در راستای تفرقه افکنی اغاز شد، نامه به رهبری، نامه ابلاغ سه قانون ابلاغ شده، نامه برای تذکر درباره بودجه تغییر نکرده و... حرکتهای در این راستا بود.
اما صندلی حداد در مقابل لاریجانی که با چراغ سبز احمدی نژاد مواجه شده بود باید محکم تر میشد اینگونه بود که در حالی که همه نسبت به نحوه انعکاس خبرهای دولت اعتراض داشتند یک برنامه با تبلیغات فراوان وبا یک ماه تاخیر در سیما پخش میشود جمعیت ایثارگران تلاش میکند که پایان کار جبهه متحد اصولگرایی برای بر هم زدن اتحاد اعلام شود تا رییس حداد باشد.
ای عزیزان سود این دنیا نماند
الهی کس در این سودا نماند
دل و دین دادن و دنیا خریدن
به کام مردم دنیا نماند...